Välkommen!

John Göransson’s One Man Band – for now!

Nu börjar det rör på sig för Myt & Verklighet

Sommaren har varit bra, med flera uppdrag, som delvis har hanterats från vårt semesterhem på Kreta. En nyhet är att John haft uppdrag som sommarvikatie för en ledig presschef. Nu börjar det rulla på så sakteliga med poddarna också. första avsnittet av en podcast för extern kund spelas in i nästa vecka. Fler ska det bli.

I övrigt rullar det på med de vanliga tjänsterna:

Medieträningar. John har medietränat tusentals personer, från börs-VDar till sportstjärnor. Fokus i övningarna ligger inte på att duellera med journalister utan på att nå ut med budskap. Med åren har medieträningarna utvecklats till bredare retorikträning och budskapsövning, med intervjuformen mer som metod än mål.

Kriskommunikation. John har hjälpt många företag att undvika och ta sig igenom mediala kriser. Det handlar om hela kedjan, från förebyggande krisplaner till hårt arbete dygnet runt i krislägen. Erfarenheten av kriskommunikation och den orädda inställningen gör John till en väl använd resurs när varumärket hamnar under tryck.

Textproduktion. John har producerat texter i 30 år. Nyhetsartiklar, debattartiklar, pressmeddelanden, copytexter, rapporter, kompendier… Alltid utifrån två frågeställningar: Vad är budskapet och vilken är publiken? Skriver på svenska eller engelska.

Kommunikationsplanering. Berätta om era mål så hjälper John till med att planera er kommunkation. Vare sig ni vill torgföra en vara, en tjänst, en idé eller en problemformulering så tar John fram en kommunikationsplan som utgår från era mål.

Research. Johns erfarenhet som journalist och konsult, tillsammans med hans kunskaper om research och statistik, gör att han kan ta fram rapporter om det mesta. Hur många svenskar dör varje år av att de ramlar ur sängen? (I genomsnitt 19, mellan 1997 och 2015.) Hur många bodensare röstade på Feministiskt Initiativ i kommunalvalet 2014? (20, eller 0,11 procent av väljarna.) Ställ en fråga till John så tar han reda på svaret och presenterar det på ett användbart sätt.

Föredrag och paneler. John pratar gärna inför publik, helst om massmedier och kriskommunikation. Han har hållit föredrag på svenska och engelska inför  mellan 10 och 500 åhörare. Han har också ingått i debattpaneler och anlitats som moderator. Han har också två hobbies som han ofta och gärna pratar om offentligt: Grekisk politik och popmusik.

Genom vårt nätverk kan vi erbjuda en mängd andra tjänster som du kan läsa om här.