Vi gör podcasts också, vill du ha en egen?

Omslaget till vår 60-talspodd
Så här såg omslaget ut till PopiPoddens 60-talspodd. Illustration: John Göransson

När jag drog igång Myt & Verklighet så lovade jag mig själv tre saker:

  1. Jag skulle låta mina mest ambitiösa intressen, msiken och journalistiken, ta plats i företaget (de mindre ambitiösa intressena får stå tillbaka lite tills vidare)
  2. Jag skulle ta fram erbjudanden där Myt & Verklighets uppdragsgivare kan ta del av de kunskaper jag förvärvar från mina intressen.
  3. Jag skulle bjuda med mina begåvade frilansande vänner på min resa.

Vi börjar med Poddandet. Sedan i höstas gör jag och gode vännen Andreas Stellan PopiPodden tillsammans. Det är en podcast som handlar om pop, helt enkelt. Sedan starten har våra poddar handlat om kärlek, 60-tal, progg… Till vår Julpodd släppte vi en Julsingel (text, msik, sång och alla instrument: Andreas Stellan). Den kan man höra på Spotify, iTunes och de andra streamingtjänsterna.

Nu har vi precis släppt första avsnittet av vår X-podd, som bara innehåller musik av och med kvinnor.

Eftersom Andreas är sångare musiker, låtskrivare och ljudtekniker så kan vi producera manus, jinglar och allt annat som behövs för att producera podcasts om i stort sett vad som helst. Vi spelar in i vår egen studio, eller så kommer vi till dig med vår portabla studio. Vi tar hand om allt, från manus till publicering och marknadsföring av din podcast. Min långa erfarenhet av medieträning är användbar om du behöver hjälp med att få framföra budskapen med stadig röst. Sen fixar Anderas så att det låter som om du är född radiopratare.

En podcast är ett snabbt, billigt och effeltivt sätt att få gå lite djupare i en fråga, kanske på ett lite mer lekfullt sätt än vanligt. Det kan också vara en bra teambuildingaktivitet. (Det har gjort mig och Andreas till ett riktigt bra team.) Kontakta oss om du vill veta mer eller om du vill att vi gör en ”dummy-podcast”, så att du höra hur din egen podcast kan låta.

I nästa inlägg ska jag berätta mer om journalistiken. Där händer det också saker!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: