Om någon undrar varför jag inte hör av mig

Hotel+email+fail+herpa_b7d9ab_3620141
Det är ofta brist på fantasi, kreativitet eller flexibilitet som skapar problem hos företag. Eller kanske är det helt enkelt dumhet?

Det är rätt många som jag skulle vilja ringa eller maila för att berätta om mitt nya äventyr med Myt & Verklighet. Nu ska jag förklara varför jag inte har lyckats så bra  med det:

Jag har i många år betalat dyra pengar för en Officelicens. Nu när jag har bytt jobb så visar det sig att jag inte kan flytta min licens, som är kopplad till min gamla företagsmail. Min adressbok är borta, jag kan inte använda Outlook som mailklient, inte heller Skype. De övriga programmen fungerar än så länge hjälpligt, men inte mer. Så skicka inga  mail till min gamla address, jag kan inte läsa dem. Eftesom jag har en Windowsdator så är det en massa saker som är inflätade i mitt officekonto. Mystiska felmeddelanden och begäran om lösenord smattrar på skärmen. Varje gång vill de att jag ska logga in med min gamla mailadress. Varje gång får jag veta att lösenordet inte är giltigt lägre. Jag vet!

Givetvis har jag kontaktat Microsofts support, via deras svenska supportformulär. Givetvis har jag fått svar. Jag citerar:

”Outlook Support

March 15, 2017, 07:03 +0000

Thank you for contacting the Outlook team. We are testing a new support process and will get back to you through email on this issue. If you are unable to send or receive email and did not provide an alternate contact address, please contact us again and include an additional email address.

Thanks!
Outlook”

Jag förstår inte ens vad de försöker säga till mig. Består deras ”new support process” av att de svarar via mail på ett annat språk än frågan ställdes på? Om jag är oförmögen att sända och ta emot mail så skulle jag väl inte ha fått detta mail? Jag redan försett The Outlook Team med en alternativ adress, det var ju den de skickade svaret till. Om jag inte hade kunna ta emot detta mail, hur hade de gått vidare? Hembesök? Frågorna hopar sig.

Eftersom jag är rätt ivrig att få detta löst (har haft det så här en vecka nu) så svarade jag direkt. Denna gång på engelska:

”You can reach me on this address: john@mytochverklighet.se. You can NOT reach me on john.goransson@narva.se Someone else is using that address now, so please don’t use it.

Sinece I got a reply in English I will traslate my message:

I have a private Office Home-account connected to my office mail (john.goransson@narva.se) Since I no longer work for Narva I can no longer login to my private account. How do I change my account name from john.goransson@narva.se, so I can get access to Outlook and other services, that I pay for?
John”

Inget svar ännu. Så om du undrar varför jag inte hör av mig så vet du nu. Min adressbok är inlåst hos Microsoft på obestämd tid. Min alternativa emailadress är som sagt john@mytochverklighet.se. Hör gärna av dig!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: